Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reviews schrijven.
#1
Reviews schrijven doe ik met enige regelmaat, positieve en negatieve, maar ik probeer wel eerlijk te blijven, probeer me zo nodig, ook in de  problemen v d ondernemer te verplaatsen, zijn ook mensen en er kan soms wat verkeerd lopen, vroeger zelf ondernemer geweest en dat is niet altijd makkelijk.
Het voelt ook goed wanneer je een ondernemer kunt meedelen dat je tevreden bent, soms wordt je uitgenodigd, soms neem ik zelf het initiatief , een ondernemer uit Rotterdam heb ik ondersteund op google, en dat hebben 3000 mensen gelezen, ik ga er vanuit dat de ondernemer daar blij mee is.
Op Ebay waar ik vaak onderweg ben, is een beoordeling belangrijk, voor koper en verkoper, de laatste vragen ook vaak om bij eventuele problemen niet direct een negatieve waardering te geven, maar contact op te nemen, om problemen uit de weg te ruimen.
Deze houding v d verkopers komt ook omdat slechte waarderingen direct op de verkopen invloed hebben, een positieve waardering van bijvoorbeeld 95 % wordt als slecht gezien, voor kopers geld het zelfde, de verkoper kan een transactie weigeren.
Omdat ik steeds mijn best doe een deel van mijn A.O.W. in Nederland te investeren, koop ik regelmatig in Nederland, vaak afhalen en contant, maar ook over webshops, wanneer product en prijs oké is laat ik het me bezorgen.
Helaas is daarbij de afgelopen jaren ook wel wat mis gelopen, ik schat  de afgelopen jaren minstens 5 / 600 € verloren  te hebben, waar je als koper weinig kunt doen.
 Paypal is weinig ingeburgerd,  marktplaats doet niets bij kleine gevallen van fraude, bovendien Ideal beschermt ook niet, alleen bij grootschalige fraude wordt de politie in geschakeld.
Wat dan blijft is een review te schrijven, het verlies moet je maar nemen, ik heb gelukkig ook koopjes gevonden en geld bespaard.
Wat ook te bedenken is, dat wanneer er een crisis in aantocht is, kunnen deze problemen nog groter worden, misschien nog meer in de fiets/ligfiets wereld, daar liepen de zaken  de afgelopen jaren goed, maar dat kan ook veranderen, een keer is de markt vol. 
voorzichtigheid blijft geboden, en de moeite nemen reviews te lezen voor het bestellen kan geld besparen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#2
Vroeger schreef ik wel vaak reviews. Maar sinds jaar en dag koop ik alles via internet, en tien reviews per week schrijven is gewoon teveel van het goede. En als je niet alleen door Bol.com benaderd wordt maar ook nog eens dubbelop door de leverancier zelf, inclusief een herinnering van beide, dan betekent dat een stuks of veertig extra e-mails per week. Dat is wat veel van het goede. Bovendien ben ik meestal erg vooruitziend, dus ik heb al iets besteld terwijl ik ik het pas een half jaar later in gebruik neem. En je kunt pas een zinnig review schrijven na intensief gebruik. Dus in de praktijk schrijf ik helemaal geen reviews meer. Terwijl ik er zelf wel superveel gebruik van maak. Gesorteerd op de laagste waardering eerst.
If it ain't broken, don't fix it!  Jouta | Quest 377
Antwoord }
#3
(27-Sep-2022, 08:31 PM)Bart Verbeek schreef: Vroeger schreef ik wel vaak reviews. Maar sinds jaar en dag koop ik alles via internet, en tien reviews per week schrijven is gewoon teveel van het goede. En als je niet alleen door Bol.com benaderd wordt maar ook nog eens dubbelop door de leverancier zelf, inclusief een herinnering van beide, dan betekent dat een stuks of veertig extra e-mails per week. Dat is wat veel van het goede. Bovendien ben ik meestal erg vooruitziend, dus ik heb al iets besteld terwijl ik ik het pas een half jaar later in gebruik neem. En je kunt pas een zinnig review schrijven na intensief gebruik. Dus in de praktijk schrijf ik helemaal geen reviews meer. Terwijl ik er zelf wel superveel gebruik van maak. Gesorteerd op de laagste waardering eerst.
Dat begrijp ik, zoveel tijd wil ik er ook niet aan besteden, bij Ebay is er een verschil tussen een review over de verkoper en over het product, dat laatste kun je ook na een half jaar nog schrijven, maar eigenlijk gebeurd dat te weinig, vooral bij producten die na een paar weken al kapot zijn word nog weleens geschreven, het is natuurlijk nuttig dit fabrikanten de wind uit de zeilen te nemen, nog beter zou een invoer verbod  op deze rommel het beste voor de hele E.U.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen , gideon


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
PODBike
Ik ben benieuwd of...Hoekie — 03:12 PM
Wie fietst er dagelijks woonwerkverkeer...
Vanaf 2021 twee jaar...LigfietsWilsum — 02:48 PM
Wie fietst er dagelijks woonwerkverkeer...
Nog maar twee dagen ...Tijanus — 02:34 PM
PODBike
Al die fietsen kan ...Tijanus — 02:25 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ik ben me zeker be...Niels van der Wal — 01:42 PM
Wie fietst er dagelijks woonwerkverkeer...
Elke dag op de Gazel...voodoo — 01:31 PM
Q501: het project
Het enige dat je ech...Merijn — 01:13 PM
PODBike
Sneeuwwitje heeft ...Hardloper — 01:01 PM
Q501: het project
Ik heb het 'accu d...365cycle — 12:59 PM
Spot
Ik heb de hotspot ...Hardloper — 12:53 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Maar ik had me eer...365cycle — 12:38 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Kon net ook een glim...ZoefZoef — 12:23 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Vandaag nog steeds n...datakneder — 12:19 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Kon hij niet op de w...365cycle — 11:53 AM
Wie fietst er dagelijks woonwerkverkeer...
Ik fiets het hele ja...Victor — 11:29 AM
PODBike
De wielen zullen wel...Jeroen S — 11:21 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Hij kwam wel met een...Jeroen S — 11:18 AM