Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lampen op racers
#53
Ik zag toevallig gisteren een reclame voor de Batavus v-light, die projecteert ook een v achter je fiets op de weg. Heeft iemand daar al ervaring mee?

https://spanninga.com/nl/custom-made/

[Afbeelding: Batavus_Vlightv2_WB-V02.jpg]
Antwoord }
Bedankt door:
#54
Nog niet gezien.
Ik hoop dat de V ook op de voorlamp van toepassing gaat worden. Dat zal hopelijk veel verblinding van tegenliggers schelen in de toekomst! Een hoop fietsen hebben ècht klote afgestelde felle koplampen...
Antwoord }
Bedankt door:
#55
Het is een extra laser lampje. Het is niet het achterlicht.

Tekst website:
Met V-Light wordt er met laserstralen een V-vorm rondom de achterzijde van de fiets geprojecteerd. Hierdoor creëer je je eigen veiligheidszone rond de fiets. De grote V wordt door medeweggebruikers gezien als object, waardoor ze eerder zullen uitwijken. In combinatie met het licht van de achterlamp ben je daarmee nóg zichtbaarder in het verkeer.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#56
Deze uitvinding is van Franse afkomst voor Velo volgens mij. Zou je daar dan geen F op straat kunnen laten schijnen van Fiets?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#57
De V-light wordt gemonteerd op elektrisch ondersteunde fietsen. Dus aangesloten op forse accu's tussen de 24 en 43 Volt. Denk niet dat die verlichting geschikt is voor ligfietsen zonder elektrische ondersteuning. https://www.youtube.com/watch?v=1iV8GpM6O8A
Antwoord }
Bedankt door:
#58
(25-Sep-2021, 02:14 PM)Fietsbennie schreef: Deze uitvinding is van Franse afkomst voor Velo volgens mij. Zou je daar dan geen F op straat kunnen laten schijnen van Fiets?

Of een grote L voor ligfiets  Cool

(25-Sep-2021, 02:57 PM)PietV* schreef: De V-light wordt gemonteerd op elektrisch ondersteunde fietsen. Dus aangesloten op forse accu's tussen de 24 en 43 Volt. Denk niet dat die verlichting geschikt is voor ligfietsen zonder elektrische ondersteuning. https://www.youtube.com/watch?v=1iV8GpM6O8A

Dat valt wel mee denk ik. Op Amazon en bol staan ook neppers met laser - iets minder uitgevoerd want geen v - die met een ingebouwd accuutje werken van 2000 mAh.
Antwoord }
Bedankt door:
#59
Klopt Lezyne heeft er ook 1.

https://www.mantel.com/lezyne-laser-driv..._xEALw_wcB
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Roepers
#60
Deze uitvinding is van Franse afkomst voor Velo volgens mij. Zou je daar dan geen F op straat kunnen laten schijnen van Fiets?

Of een grote L voor ligfiets  Cool


Voel meer voor een liggend streepje.

Niels ,_, van der Wal
Antwoord }
Bedankt door:
#61
(25-Sep-2021, 05:54 PM)Wim -de roetsende schreef: Klopt Lezyne heeft er ook 1.

https://www.mantel.com/lezyne-laser-driv..._xEALw_wcB

Dit filmpje van die site staat al 4 jaar op YouTube.


Ik weet het niet met die laser-gadgets.
Antwoord }
Bedankt door:
#62
(25-Sep-2021, 11:10 AM)Lopopodium schreef: Ik hoop dat de V ook op de voorlamp van toepassing gaat worden. Dat zal hopelijk veel verblinding van tegenliggers schelen in de toekomst! Een hoop fietsen hebben ècht klote afgestelde felle koplampen...
Voor de voorlamp kun je er een zoeken met StVZO-toelating, die zijn verplicht verticaal afgesneden om verblinding te voorkomen. Persoonlijk ben ik fan van B&M Ixon IQ vanwege het mooie lichtbeeld, goede lichtopbrengst, uithoudingsvermogen, gebruik van alomverkrijgbare AA-cellen en beschikbare vorkkroonadapter (meer voor de rechtopfiets).
Aldi had afgelopen week ook een aardige voordelige verlichtingsset met StVZO-toelating te koop.
Antwoord }
Bedankt door:
#63
(25-Sep-2021, 06:25 PM)Niels van der Wal schreef: Voel meer voor een liggend streepje.

Niels ,_, van der Wal

Het idee van de v is vooral dat het psychologisch gezien wordt als de achterkant van een gesloten voorwerp. Auto's zouden dan meer afstand houden dan als het losse lijnen zoals bij die lezyne zijn. Zit wel wat in, denk ik.
Antwoord }
Bedankt door:
#64
Duidelijk weer een soort van kerstboomverlichting. Dus geen voorgeschreven verlichting. Werkt misschien wel op fietspaden en in een 30 km zone, maar op buitenwegen kun je die verlichting beter niet voeren. Bij 72 km/h of 20 m/sec heeft het weinig effect. Je gaat de aandacht vestigen op afwijkend gedrag en waar bestuurders naar kijken rijden naar toe. Psychologisch een verkooptruc zonder bewijs voor extra veiligheid.
Antwoord }
Bedankt door:
#65
(28-Sep-2021, 08:37 AM)PietV* schreef: Duidelijk weer een soort van kerstboomverlichting. Dus geen voorgeschreven verlichting. Werkt misschien wel op fietspaden en in een 30 km zone, maar op buitenwegen kun je die verlichting beter niet voeren. Bij 72 km/h of 20 m/sec heeft het weinig effect. Je gaat de aandacht vestigen op afwijkend gedrag en waar bestuurders naar kijken rijden naar toe. Psychologisch een verkooptruc zonder bewijs voor extra veiligheid.

Het is gewoon verlichting voor je eigen veiligheid en beter zichtbaar dan een minilampje dat officieel voldoet. Het komt niet in plaats van het andere licht. Ben je soms ook tegen helmen (niet verplicht), zichtbare kleding (niet verplicht), spiegels (niet verplicht). Als je op die insteek gaat, was een achterlicht op een voertuig er überhaupt nooit gekomen.
Antwoord }
Bedankt door:
#66
Momenteel op vakantie in zuid Frankrijk valt mij op dat (race)fietsers overdag felle knipperende voor- en achterlichten hebben. Zelfs bij zonnig weer zijn deze lichten duidelijk zichtbaar.
Antwoord }
Bedankt door:
#67
(28-Sep-2021, 09:57 AM)Rutger schreef: Het is gewoon verlichting voor je eigen veiligheid en beter zichtbaar dan een minilampje dat officieel voldoet. Het komt niet in plaats van het andere licht. Ben je soms ook tegen helmen (niet verplicht), zichtbare kleding (niet verplicht), spiegels (niet verplicht). Als je op die insteek gaat, was een achterlicht op een voertuig er überhaupt nooit gekomen.
Verlichting heeft een drieledig doel:
1. om te zien;
2. om gezien te worden;
3. om herkend te worden.
Niet meer en niet minder. Meer dan een achterlicht vergroot je veiligheid niet. Aandacht trekken leidt af en vergroot zeker geen verkeersveiligheid. Ook verkooppraatjes dragen daar niet aan mee. Bovendien is een achterlicht op een fiets wettelijk niet verplicht. Alleen achterlicht voeren. Wink
Zeker zo belangrijk, zo niet belangrijker is reflectie. Weegt weinig, kost weinig en werkt 24 uur van de dag onder alle omstandigheden. Om gezien te worden en herkend te worden. 
De rest van jouw verhaal valt buiten het onderwerp. Huh
Antwoord }
Bedankt door:
#68
Ik ben het in dit geval met Piet eens. Ik beschouw het ook als een overbodige gadget die onder het mom van veiligheid aan de man gebracht wordt. Iedereen mag hier onder posten dat hij/zij het er niet mee eens is en dat is ook goed. We hoeven het hier niet eens te worden. Het laatste woord hebben betekent ook niet dat de discussie gewonnen is. Het is gewoon een uitwisseling van ideeën. Dat is maar goed ook want een forum als dit (en heel vaak op internet) neigt nooit naar unanimiteit. Laten we dat dan ook niet proberen. Laten we het daar dan maar wel over eens zijn, dat het we niet eens hoeven te worden.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: gideon , Fietsbennie
#69
(28-Sep-2021, 10:42 AM)gideon schreef: Momenteel op vakantie in zuid Frankrijk valt mij op dat (race)fietsers overdag felle knipperende voor- en achterlichten hebben. Zelfs bij zonnig weer zijn deze lichten duidelijk zichtbaar.
Duidelijk een gevalletje knipperende verblindende verlichting. Dat is binnen de lidstaten van de EG niet toegestaan. De lidstaten Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Denemarken en Spanje, hebben de fietsverlichting verplicht gesteld als inrichtingseis op de fietsen. Dus vaste lampen. Ook op de racefiets.
Nederland, België Duitsland en Zwitserland hebben voorbehoud gemaakt voor die vaste fietsverlichting en nemen genoegen met lossen lampjes. Sommige landen stellen eisen aan de hoeveelheid lumen, maar die verlichting mag nooit verblindend zijn.

Artikel 28 RVV 1990:
Bestuurders mogen slechts geluidssignalen en knippersignalen geven ter afwending van dreigend gevaar.

Dus alleen een signaal ter afwending en geen voortdurend knipperlicht voeren. Zeker niet aan de achterzijde van de fiets.
Antwoord }
Bedankt door:
#70
pfff… ik vond het duidelijk zichtbaar. Het stoorde mij niet en ik werd er ook niet door aangetrokken.

Groet, Gideon “die soms: harder dan de toegestane snelheid fietst, het rode fietsverkeerslicht negeert, tegen het verkeer in- of over de stoep fietst, en geen reflectoren heeft op de SPD-pedalen” Tomsen
Antwoord }
Bedankt door:
#71
Je bericht is ook duidelijk zichtbaar  Smile Bij mij tenminste met een lettertype 4 maal zo groot….
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Quest 846 - Challenge Alize - Bülk 182 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen) 
Antwoord }
Bedankt door:
#72
Verholpen. Ik hoop dat Gideon het mij niet kwalijk neemt
Antwoord }
Bedankt door: gideon
#73
(28-Sep-2021, 05:59 PM)gideon schreef: pfff... ik vond het duidelijk zichtbaar. Het stoorde mij niet en ik werd er ook niet door aangetrokken.

Groet, Gideon “die soms: harder dan de toegestane snelheid fietst, het rode fietsverkeerslicht negeert, tegen het verkeer in- of over de stoep fietst, en geen reflectoren heeft op de SPD-pedalen” Tomsen
Een goed advies en juiste info is niet voor iedereen geschikt. Je blijft notoire ligfietsers houden die het anders zien en hun eigen regels blijven volgen. Ik vind het prima. Smile

(31-May-2021, 09:52 AM)Frutsel schreef: Het gaat niet over een lampje, dat was alleen maar de spreekwoordelijke druppel.

Inderdaad is het politieagentje spelen van met name PietV uitermate vervelend en voegt het niets toe aan de gemiddelde discussie (behalve irritatie).
We hebben hier een forum voor ligfietsers, NIET een forum voor wannabe politieagentjes.

Eeuwig zonde dat de mensen met nuttige inbreng weggejaagd worden door een stelletje mierenneukers.

Ik blijf wel lezen, en zal ook wel (selectief) blijven reageren, maar het is momenteel geen lekker sfeertje hier.
Bedankt voor je inbreng. Lekker muggenziften? Proberen mensen met nuttige inbreng weg te jagen? Jouw bericht draagt wezenlijk niet bij aan de sfeer.  Wink
Antwoord }
Bedankt door:
#74
(28-Sep-2021, 07:30 PM)Roepers schreef: Verholpen. Ik hoop dat Gideon het mij niet kwalijk neemt

Bedankt,
Nee dat was niet mijn bedoeling, maarja met een smartphone is het wat behelpen.
Antwoord }
Bedankt door:
#75
(28-Sep-2021, 08:01 PM)PietV* schreef: Bedankt voor je inbreng. Lekker muggenziften? Proberen mensen met nuttige inbreng weg te jagen? Jouw bericht draagt wezenlijk niet bij aan de sfeer.  Wink
Als meerdere mensen (we zijn het tiental volgens mij al ruimschoots voorbij) over je input blijven klagen, dan kan je ook gewoon een keer je conclusie trekken, Piet. 
Daarmee wil ik niet zeggen dat jíj weg moet, alleen dat bord voor je kop.
Antwoord }
Bedankt door: ThijsR , Rutger


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
De velomobielquadricepsnies (3x woordwa...
Eh??? Herkent iema...Theo Mol — 11:35 AM
De velomobielquadricepsnies (3x woordwa...
Ik had een 8,3 voor ...ZoefZoef — 10:59 AM
Uit de media ligfiets nieuws
Zelfs mijn kennis va...Hardloper — 10:30 AM
De velomobielquadricepsnies (3x woordwa...
Nou ik totaal nietHardloper — 10:24 AM
Uit de media ligfiets nieuws
Ik kreeg vanochtend ...Willeke_IGKT — 10:17 AM
Medeliggers onderweg
 (Ab T.) Di...ZoefZoef — 06:22 AM
Fietstocht berichten en beelden
Dat het plaatsje Hel...Wim -de roetsende — 06:19 AM
De velomobielquadricepsnies (3x woordwaa...
Iets wat ik nog nooi...bucovaina — 05:28 AM
NS neemt vanaf 1 juli geen ligfietsen m...
Tips voor de NS!! ...Veloquest — 01:16 AM
Medeliggers onderweg
Afgelopen weekend+ n...Schemerwoude — 12:46 AM
Fietstocht berichten en beelden
Ik heb vanmiddag geb...Martin van Mourik — 11:48 PM
Losse "remhandel-beweging begrens bout"
Ik heb nog wel een...Hoekie — 09:33 PM
Medeliggers onderweg
 (Ab T.) Die ...Wim -de roetsende — 08:01 PM
NS neemt vanaf 1 juli geen ligfietsen m...
Gelukkig heb ik no...De tovenaar — 06:20 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
...het kettingwiel n...Atrike — 05:48 PM
Tips voor velomobiel op de wagen te bev...
Ik heb een vrij hoge...Geboelders — 05:47 PM
Losse "remhandel-beweging begrens bout"
Ik heb nog wel een s...Merijn — 04:35 PM