Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto's Fietsbennie
Leuk man!!
Antwoord }
Bedankt door:
Photo 
Dit weekend maar eens de ligfiets gepakt om de ligfietsrouteNL voor te rijden. Wegens een mooie reden kwam ik er gewoon niet aan toe afgelopen weken. Het kon mooi zo tussen de laatste nachtvoeding van nr 3, en voordat nrs 1 en 2 de tweepersoons als trampoline gebruiken als ochtendgymnastiek. Gistermorgen op en neer naar Rijssen en vanmorgen op en neer naar Coevorden. Mooie tijd van het jaar zo in september tussen de koeienpotenmist en het moment dat je de zonnebril op kunt zetten. Nog een voordeel, deze tijdstippen tussen 6 en 9 zie je haast geen hond, op een enkeling na ligt zowat iedereen te slapen. En je ziet de zon als een rode bal boven de horizon opkomen. Mocht de tocht ooit nog eens gereden worden wens ik diegene veel plezier tussen Coevorden en Rijssen. Ik hoop dat diegenen niet schuw zijn voor wat fietspaadjes langs de rivieren Vecht en de Regge. Gisteren zo'n 40 en vanmorgen zo'n 75 km... 

Hier alvast een impressie van het gedeelte, gemaakt op beide tochten. Ik heb lang niet alle mooie plekjes op de foto gezet, er moet natuurlijk ook nog wat moois overblijven voor diegene die hem gaat rijden, van mijn kant veel plezier gewenst.

[Afbeelding: DSCN0547.jpg]
Engeland

[Afbeelding: DSCN0550.jpg]
Fietspaadje in de buurt van Rheeze, enkele steenworpen van de Vecht.

[Afbeelding: DSCN0537.jpg]
Je fietst hier zo tussen de melkfabrieken door...

[Afbeelding: DSCN0539.jpg]
Langs de textielnijverheid in Nijverdal.

[Afbeelding: DSCN0542.jpg]
Naar Rijssen.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
Ha Fietsbennie, leuke tochtjes en foto’s

Wat een mooie omgeving hier bij Rheeze, wij kamperen daar nu  Smile
Antwoord }
Bedankt door:
(13-Sep-2020, 10:56 AM)Fietsbennie schreef: [Afbeelding: DSCN0539.jpg]
Langs de textielnijverheid in Nijverdal.

Bekend van “de Avondetappe” van de Tour de Franse van de afgelopen week...
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door:
De omgeving van Rheeze, daar heb ik veel gefietst in mijn jeugd, dus nog niet op de ligger. Echt heel mooi. Dat fietspad gaat langs de Hui, zoals dat natuurreservaat daar heet. Deze zomer ben ik daar nog 2 keer langs gefietst en dan wel liggend.
Antwoord }
Bedankt door:
Vanmorgen op de koffie geweest bij mijn zwager in Zwolle. Leuk om ook eens 3 dagen achter elkaar wat langer op de fiets te zitten...
Bij Vilsteren over de stuw om zo langs de Vecht naar Zwolle te fietsen. Na de koffie even door het centrum langs de oude stadsmuren en de poort, om daarna het hele kanaal van Zwolle naar huis te gaan. Totaal zo'n 95 km. Het hele verhaal en nog meer foto's heb ik op de site staan.

[Afbeelding: DSCN0557.jpg]
Stuw bij Vilsteren, zoals je ziet het waait amper.

[Afbeelding: DSCN0561.jpg]
Hele stukken kun je vanaf Vilsteren tot Zwolle langs de Vecht fietsen...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Ik ben in een ver verleden eens een stuk de Overijsselse Vecht afgezakt in een canadese kano, samen met een vriend van me. Vanaf het water is het een saaie rivier, en het uitzicht valt ook tegen: Vooral dijken.

Vanaf de dijk ziet het er dan weer een stuk fraaier uit Smile
Antwoord }
Bedankt door:
Je hebt van die mensen die alles online kopen, na het betalen het zoveelste busje dat door de wijk toert om de prut aan de deur af te leveren. Niet echt milieubewust? Als het echt niet anders kan doe ik het. Met name met kleding ben ik eerst passen dan kopen. Je zou het maar terug moeten sturen! Laat ik toevallig wat spijkerbroeken nodig hebben. Nu hebben we hier in Vroomshoop wel wat klerenwinkels, maar daar mag je wel een hypotheek extra voor afsluiten. Aangezien ik dagelijks in Almelo kom, besloot ik gisteren maar eens naar Hardenberg te gaan. Niet met de auto, daar was het weer te mooi voor, maar met de ligfiets. 

Ik besloot maar eens alles behalve mijn schoolroutes die kant op te gaan, en de kortste weg terug. Al vlug kwam ik uit in Beerze, een dorp waar de meeste boerderijen een rieten dak bevatten. Zeer de moeite waard als je in de buurt bent. Eenmaal in de stad kwam ik al vlug in de realiteit van 2020 terecht, overal mondkapjes en mensen die je uit de weg gaan. Ook een voordeel als je met de fiets gaat, geen gedoe met parkeerkaartjes, de fiets parkeer je gewoon voor de deur. Eenmaal in de klerenwinkel geen broek in mijn maat meer te krijgen. De winkel werd leeg verkocht omdat deze dichtging, en nu komt de uitspraak: ,, U zou online kunnen bestellen"...  Dodgy
Tja, ik heb maar een wat nettere broek meegenomen, hoef ik niet met lege handen naar huis. De terugweg maar de kortste weg huiswaarts, en zo langs het kanaal kon ik de weg naar een wat vrolijker humeur al weer vlug vinden.

[Afbeelding: DSCN0570.jpg]
Ja dit soort routes rondom het dorp is ook wel eens mooi.

[Afbeelding: DSCN0571.jpg]
Het dorp Beerze. 

[Afbeelding: DSCN0572.jpg]
Geen wind vandaag...

[Afbeelding: DSCN0576.jpg]
Gelukkig was ik al vlug weer vrolijk..
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Ik ben toch ook een online koper, meeste in eigen land en anders in Duitsland en Engeland. Buiten het feit dat het een stuk goedkoper is is er ook veel meer keuze.
Ik ben dan weer radicaal tegen alles wat uit China word verzonden zoals spullen van AliExpress en dergelijk.
Als ik met de auto zou gaan naar de eerste Bever winkel dan zou ik naar Middelburg moeten en anders bergen op zoom. Dat is toch een 130 km incl een overtocht over de Westerschelde 9 euro met de fiets en 100 km met de auto door de Westerschelde tunnel 10 euro retour.
In mijn geval loont het dan om online te bestellen aangezien de verzendkosten vaak gratis of heel erg laag zijn.

Verder mooie foto's en leuke tocht.
Antwoord }
Bedankt door:
Niet online willen kopen om te gaan fietsen is een hele goede reden. Volgens mij is bijna elke reden om te gaan fietsen goed. Leuke tocht via Beerze (en Beerzerveld? of ging je via Den Ham en de Hammerweg?)  en door het Vechtdal is altijd mooi. Langs het kanaal is ook leuk, maar wel rechttoe rechtaan. Vroeger lagen er in dat kanaal vlotbruggen. Dat was leuk geweest als je daarover heen kon fietsen. Fietsen en en toch een beetje varen. 
Leuke foto's! Waar heb je die op een na laatste foto genomen. Ik kom er niet uit? Is het Marsweg naar Rheeze?

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Heen via kolenmieten en beerzerhooiweg. De foto is van het weggetje ten noorden van beerze ik zal wel een kaartje tekenen.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Vandaag naar Duitsland geweest. Ik was het al een tijdje van plan en had mijn twijfels, maar ik hoorde op de radio dat je max 24 uur daar mocht zijn, voor je in quarantaine moet. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Dus zo min mogelijk ergens naar binnen, en zo weinig mogelijk mensen in gesprek. Het is me aardig gelukt. Een mooie 170 km gemaakt ongeveer. Hieronder een kleine impressie, meer foto's en de route staan op mijn site.


[Afbeelding: DSCN0583.jpg]
Raadhuis van Meppen

[Afbeelding: DSCN0587.jpg]
Geeste

[Afbeelding: DSCN0594.jpg]
En Raadhuis van Lingen.

Goed weekend allen.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Ik heb ook gefietst vandaag (had maar een randje Duitsland meegepakt bij Dinxperlo), maar met 104 kilometer vond ik het wel genoeg voor begin november. Dat jij het 170 kilometer uithoudt vind ik wel knap. Niet dat het erg koud was, maar langzaamaan sijpelt de kou toch wel door bij het fietsen na een paar uur.
Antwoord }
Bedankt door:
Mooie tocht!. Ben je ook door Hoogstede gekomen. Ik ben deze vakantie van Hoogstede naar Venebrugge gefietst. Volgens mij ben jij daar ook langs gefietst. Ik moet maar eens met die reportage hier op het forum beginnen.
Leuk dat zo'n tocht ook in november mogelijk is.
Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Hoogstede inderdaad, die weg schiet mooi op  naar het noordoosten. Venebrugge is een grensovergang noordelijker bij hardenberg, ik ga er meestal bij balderhaar over. Dat is een smalle oversteek net een wat grotere auto moet je stapvoets rijden anders kont het niet goed. Koud was het alleen s morgens toen de zon opkwam, kou kun je op kleden..
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Ik wilde toch nog even genieten van het mooie weer vandaag. Even een dag vrij, even de boel defragmenteren. Omdat het tegen half 9 pas licht is en tegen half 5 al donker, niet zo'n eind vandaag. Ze hebben me laatst bij vroege vogels op het idee gebracht om eens te gaan kijken bij vliegbasis Twente, dus dat leek me voor vandaag een mooie bestemming. 
Tegen achten vanmorgen weggefietst door Almelo, waar schitterende wolkenluchten mooi rood kleurden. Borne door om in Hengelo van de 'reguliere' af te wijken naar het knooppuntensysteem. Wat dat betreft ben ik een echt een gewoontedier. Het is bijna autistisch te noemen. Met name 's nachts wil ik wel eens tot bepaalde vaste patronen blijven rijden, puur ook uit gemakzucht. Overdag zie ik het dan meer zitten om nieuwe wegen en paden te gaan ontdekken.

Terwijl ik de eerste foto wilde maken van een aardig fietsbruggetje van mijn wenslijstje over de A1, vertikte het apparaat om aan te gaan. Na een paar minuten klooien met accu nog niet. Ik denk dat de kou het ding de das heeft omgedaan, dus van dit tochtje heb ik helaas geen foto's kunnen maken. Ik baal er nog van. Nou ja, dan maar zonder. Na wat fietspaadjes dwars door de woonwijken van Hengelo Noord kwam ik wat verderop al vlug uit bij de vliegbasis Twente. Als fietser kun je redelijk dicht bij de vliegtuigen komen die er staan. Daar ben ik ook maar al koffiedrinkend maar even gaan spotten. Wat verderop kon je mooi vanaf een verhoging naar de start en landingsbaan kijken. Verder niemand te zien, tot ik stuit op een paar studenten van universiteit van Enschede. Ze waren druk bezig om een auto te testen die op waterstof kon rijden. Alles werd geregistreerd, helaas wilden ze niet ruilen met mijn fiets. Bijzonder om te zien hoe druk en fanatiek deze jongelui er mee waren. Jammer dat mijn fototoestel het niet deed.

Vlak onder Oldenzaal rechtsaf richting Losser om weer eens verkeerd te rijden (vergeten rechtsaf van het briefje te lezen), gelukkig zijn er meestal wat mensen buiten en was de weg weer vlug gevonden. Hier moest ik ook wachten tot de boer zijn koeien van het weiland links van de straat, naar rechts van de straat had gebracht. Ja, die kans loop je in Twente. Wat verderop moest ik wel lachen. Een hond formaat ergens tussen schoothond en scharminkel, die doodsbang rechtsomkeert de "Giethoornse" brug weer verliet om haar baas  achter te laten om mij en die enge ligfiets maar te ontlopen. Gelukkig was de man niet boos, was de hond zo weer terug en wensten elkaar goede dagen, terwijl ik nog met de nek werd aangekeken van daar ergens beneden. Daarna de Dinkel maar zuidwaarts gevolgd. Een mooie riviertje om even langs te fietsen, jammer dat er niet meer fietspaden aan liggen. Ik had niet eens in de gaten of ik was de grens over en stond ik in Gronau. Een stad die meer verdiende dan tot nog toe door mij te worden aangekeken als de eerste beste grensplaats met wat huizen en lantaarnpalen waar toevallig ook wat mensen wonen. Want het is er best mooi daar. Rond de klok van twaalf vond ik een mooi plekje tegenover de kerk, tijd voor wat koffie en brood. Terwijl ik zit te kauwen begon overal de kerken te klokken te slaan, dus werden het bammetjes bij bammetjes. Jammer dat mijn fototoestel het niet deed.

Terwijl Twente zo zijn best doet de Dinkel zo landelijk mogelijk te houden, bouwt Gronau bijna alles potdicht eromheen, inclusief een mooi fietspad door de stad. Scheelt ook weer verkeerslichten. Terug kwam ik net zo stiekem de grens over als de heen en reed ik door het Amtsveen. Daarna Enschede. De bedoeling was om via knooppunten de stad zo gerieflijk mogelijk onder me door te laten gaan. Helaas strandde ik op een blokkade voor me onderweg naar knp 42. Terwijl ik mijn telefoon wilde pakken om alternatief op te zoeken deed dat ding het ook al niet. Met geen mogelijkheid aan te krijgen. Tja, daar sta je dan 40 km van huis, onbereikbaar. Dat fietst toch niet lekker. Dus ben ik vanaf daar maar de snelste weg naar huis gereden. Eenmaal in hartje Hengelo de laatste boterhammen aan het eten, kom ik aan de praat met een vrouw van 96, die deze tijd maar niet doorkomt zonder iemand te spreken. Gelukkig kon ze een babbeltje maken met een fietser uit Vroomshoop. Deze keer noordkant van Borne maar terug, via Almelo om maar vlug naar huis te gaan. Een mooie rustige route van zo'n 120 km. Jammer inderdaad dat mijn fototoestel het niet deed!

[Afbeelding: vbt.jpg]
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Leuke tocht! En ook nog mooi even de grens overgegaan en terug. Jammer van de foto's. Ik heb een toestel gevonden dat nooit last heeft van lege batterijen.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Toch mooi dat je zulke afstanden nog fietst met dit weer. Met temperaturen onder de 10C merk ik dat de kou toch iets teveel en te snel binnensijpelt als ik op de ligfiets ben. De luchtstroom is gewoon wat anders dan op een conventionele fiets, heb ik het idee, dat het veel meer warmte van je lichaam afroomt dan op een conventionele fiets. Maar op de ligfiets heb ik geen jas aan. Dat vind ik erg oncomfortabel fietsen, want dan zit de stof ten hoogte van de buik telkens tegen het stuur aan te schuren. Een extra shirt als het fris is heb ik op de ligfiets aan, dan zit de stof niet in de weg. Op de conventionele fiets heb ik tijdens mijn tochten wel een jas aan. Dat zal ook wel wat schelen in koubeleving.

Die lange tochten doe ik al een maand niet meer. Ik houd het nu bij korte tochten van 40 kilometer op mijn stadsfietsje. Een beetje conditie ophouden zodat ik eind februari / maart weer gelijk 100+ kilometer kan op de ligfiets. Vind het ook niet erg die lange tochten even een maand of drie / vier te laten voor wat het is. De dag qua licht is al zo kort, en als je vijf uur van huis bent blijft er ook geen tijd meer over om iets anders buiten te doen.
Antwoord }
Bedankt door:
Er zijn toch wel goede en niet al te dikke winddichte jasjes te koop hoor.

Gewoon het 3-lagen systeem aanhouden.

Ik heb bijvoorbeeld een heel dun ondershirt van Craft waarin ik het heerlijk warm heb tot een paar graden onder nul. Als tussenlaag een goed, dun en warm shirt en als bovenlaag een winddicht jasje.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR*  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
Leuk om te lezen, jammer van de foto’s....
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door:
De kou viel mee hoor, het waaide wat harder dan 'normaal' dus was het wat meer aanpoten de heenweg. Nogmaals, kou kun je op kleden, ik had alleen een ondershirt, nekwarmer en handschoenen meer aan dan normaal. Fiets je met bovenstuur dan Lopopodium, en is iets dunner jasje geen optie ? 
Ik moet wel zeggen dat ik dit keer slecht op gang kon komen na een koude douche. Maar de vest heb ik vlug maar een keer uitgedaan omdat dit me dit te warm werd. 

De fiets was  best smerig was na al die zandweggetjes en blubber van gisteren, aardig wat te poetsen vanmorgen! Ding leek meer op een mountainbike dan een ligfiets. Ook heb ik wat verfloze delen maar eens weer wat metaallak gegeven, dan roest hij niet zo snel onder m'n kont weg. En niet vergeten na te genieten van zo'n dag... Kan haast niet wachten om weer op pad te gaan, dit keer mèt camera die het doet! 
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Photo 
Afgelopen vrijdag piepte het achterwiel weer vrolijk langs de velgrem, en ja daar word ik niet blij van kort gezegd.
De laatste 40 km dan maar zonder achterrem gereden, tja je moet wat.
Aangezien de fiets toch in de schuur hing voor een flinke schoonmaakbeurt gisteren maar eens geprobeerd de slag uit het wiel te halen.
Ik heb totaal geen ervaring mee. Gelukkig is er Youtube met tal van filmpjes hoe je dat doet. Ook beschik ik niet over een mooi richtijzer zoals de man uit het filmpje.
Gelukkig is het me aardig gelukt met wat elastiekjes en wat oude potloden uit de doos van de kinderen.
Geeft het gelijk goed aan welke spaken er nog iets aangedraaid moet worden. Maar dat richten is wel een specifiek werkje, je draait vlug de nippels de verkeerde kant op...

Heeft iemand van hier nog tips?

[Afbeelding: Naamloos.jpg]

gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Probeer zo consequent mogelijk te werken. Dus sta altijd op dezelfde positie (achter de fiets in jouw geval) en draai alleen aan de nippel bij het potlood. Nippels hebben allemaal dezelfde (rechtse) draad.

Hou in de gaten dat alle spaken, op gevoel, ongeveer dezelfde spanning houden.

Let op dat je geen hoogteslag in je wiel trekt.

Als de slag te groot is red je het niet met alleen de spaken spannen.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
Het is inderdaad een kwestie van veel oefenen. (Je hebt kinderen, en als ze op mij lijken toen ik jong was, heb je genoeg oefenmateriaal in hun fietsen Big Grin )

Dat potlood zo vast zetten is wel een idee. Ik deed het altijd met een krijtje, en je moet een redelijk vaste hand hebben als je hem niet vastzet op je frame...
Antwoord }
Bedankt door:
Ik heb geleerd dat als je een spaak links een halve slag strakker zet, je de spaak rechts een halve slag losser moet zetten. Ik “werk” eigenlijk steeds met 3 spaken: slag zit naar links, dan 2 spaken in de slag naar rechts laten trekken en de spaak er tussen in losser zetten.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door:
Leuk en ontspannend, bijna therapeutisch dat spaken! Heb al heel wat wielen gedaan (voor fiets en motorfiets) en allemaal zijn ze nog strak Smile
Heb de afgelopen maanden o.a. bij 6 wielen de nippels vervangen door gekleurde, gewoon omdat ik dat leuk vind staan....
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Poedercoaten, aha. I...gideon — 06:51 PM
Uit de media ligfiets nieuws
Dit keer heb ik 'm...ZoefZoef — 06:11 PM
Uit de media ligfiets nieuws
Dit keer heb ik 'm z...365cycle — 05:26 PM
Medeliggers onderweg
Klopt Hoekie! Die wa...365cycle — 03:34 PM
Medeliggers onderweg
Die is geen prins ...Hoekie — 03:01 PM
Medeliggers onderweg
Prins Willem ?  :D...365cycle — 01:39 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Iemand goede ervar...365cycle — 01:37 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
ik gisteren zag dat...ZoefZoef — 01:37 PM
Communicatie onderling onderweg
Kijk ook even hoe va...Willeke_IGKT — 01:33 PM
Communicatie onderling onderweg
Jup. Leuke eigensch...Grrrrrene — 01:30 PM
Medeliggers onderweg
Dat was Alexander ...Hoekie — 01:13 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
ik gisteren zag dat ...gideon — 12:44 PM
Uit de media ligfiets nieuws
Het is Russisch. Met...GertBr — 12:22 PM
Uit de media ligfiets nieuws
Volgens mijn Russi...365cycle — 11:49 AM
Uit de media ligfiets nieuws
Volgens mijn Russisc...LigfietsWilsum — 10:35 AM
Ligfietsende Schoolmeesters/Onderwijzers
Ik sta nu vo...TimSch — 10:10 AM
DHZ vermogensmeter
-De 150 rpm is mog...365cycle — 09:32 AM