16-May-2025, 09:44 PM
(16-May-2025, 09:08 PM)Joop99 schreef: Ik kook regelmatig, maar het grootste probleem zijn die stomme kookboeken die altijd maar uitgaan van twee,vier of nog erger aantal feestgangers. En bepaalde gerechten gaan alleen goed als je het in het groot doet. Ook nog een kookboek, inleiding beweert geen magnetron te gebruiken, paar bladzijden verder wordt er heftig gebruik van gemaakt. Ook sausjes ed gaan alleen goed in het groot, dat beetje wat ik gebruik is niet in elkaar te zetten bijv 1/10 theelepel of zo. Airfryer, bij uitstek een kookattribuut voor alleenstaanden. Maar geen kookboek die daar op inspeelt, overigens krijg je wel goede patat uit zo'n ding. Dus ja, kan nog zelf koken en mijn maaltijden zijn erg basic, wat overigens goed is voor de darmen.
Een airfryer is een kleine heteluchtoven. Een combi-magnetron is dan een betere investering.
Sauzen kan je invriezen (en dat kan met diverse maaltijden ook. Als je dat dan in porties doet, dan kan je die vervolgens opwarmen in de magnetron

Ik kon vroeger net water koken zonder het aan te laten branden, maar tegenwoordig kan ik het aardig. (Als je wel moet, omdat je vrouw haar bekken heeft gebroken leer je snel)
Het grootste probleem is tijd (en fut). Als ik een hele dag heb gewerkt heb ik geen zin om ook nog een keer een uur bezig te zijn met koken. En als ik net 65km heb gefietst dan heb ik al helemaal geen fut om nog te gaan koken...