ligfietsers.nl
Kleurcode Naza - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forum-3.html)
+--- Forum: Zelfbouwers (https://ligfietsers.nl/forum-9.html)
+--- Topic: Kleurcode Naza (/thread-2079.html)Kleurcode Naza - Josligfiets - 05-Jan-2024

Bij het inbouwen van een nieuw achterwiel bleek de verf ter plaatse wel erg los te hangen. De meloengele kleur bleek ondersteund te worden door een licht roestbruine kleur Huh .
Dat is dus niet de bedoeling.
Wie weet wat de kleurcode is van de meloengele verf die Nazca gebruikt heeft?

Op de site van Nazca kon ik het niet vinden.


RE: Kleurcode Naza - Frutsel - 05-Jan-2024

RAL 1028 is meloengeel. Ik weet niet of dat de kleur is die je zoekt?


RE: Kleurcode Naza - Wim -de roetsende - 05-Jan-2024

Gerrit Tempelman van de ligfietsshop in Dronten vragen. Hij heeft alles van Nazca overgenomen en zal vast nog wel contact met ze hebben.


RE: Kleurcode Naza - Josligfiets - 05-Jan-2024

Die RAL lijkt mij iets te oranje als ik m vergelijk met mijn fiets. Ik neem contact op met Gerrit.


RE: Kleurcode Naza - kuŝbiciklo - 05-Jan-2024

De Nazca fietsen werden gemaakt door Rainbow Industries. Even een mail naar info krulstaartje rainbowindustry.nl


RE: Kleurcode Naza - blokdoorn - 05-Jan-2024

Dat de verf op dergelijke plaatsen loslaat is naar mijn ervaring een vrij systematisch probleem bij nazca. Heerlijk comfortabele en betrouwbare fietsen, maar de lakkwaliteit is echt niet goed als ik het vergelijk met andere fietsen.
Ik gebruik hammerite, zwart, om het op deze plekken bij te werken. In de praktijk valt dat nauwelijks op, ook omdat er meestal fietstassen overheen hangen.


RE: Kleurcode Naza - Lopopodium - 05-Jan-2024

(05-Jan-2024, 09:37 AM)Josligfiets schreef: Bij het inbouwen van een nieuw achterwiel bleek de verf ter plaatse wel erg los te hangen. De meloengele kleur bleek ondersteund te worden door een licht roestbruine kleur Huh .

Als het goed is is het deel waar het achterwiel in het frame hangt van roestvrij staal gemaakt, de rest van het frame mogelijk niet.
Was iets met een magneetje dat dat aantoonde, geloof ik. Dat het wel magnetisch is bij de wielophanging en niet bij de rest van het frame. Of andersom.


RE: Kleurcode Naza - Josligfiets - 06-Jan-2024

Rainbow heeft gereageerd (voor een berichtje dat op vrijdagavond is verstuurd hebben ze erg snel gereageerd, super) het zou inderdaad de 1028 moeten zijn. Morgen eens een blikje zoeken.


RE: Kleurcode Naza - Jeroen S - 06-Jan-2024

Het frame zal gepoedercoat zijn. Als daar een barstje doorheen gaat, of het eronder roest, dan knapt het eraf. De Nazca zal inderdaad in het verleden bij Rainbow gecoat en waarschijnlijk ook opgebouwd zijn. Mogelijk dat ze toen het ontvetten/reinigen van het metaal niet helemaal goed onder de knie hadden.

Mijn VM is van de bovenkant ook ral 1028. Ik vind het een heel mooi kleurtje. Warmer dan geel en niet zo schreeuwend als fel oranje.


RE: Kleurcode Naza - kuŝbiciklo - 06-Jan-2024

Barsten zijn inderdaad een zwakke plek. Bij mijn Fiero was de poedercoat op het montageplaatje voor de Pletscher Comp standaard al aan het "scharnieren."


RE: Kleurcode Naza - Josligfiets - 12-Jan-2024

Ral 1028 is in ieder geval niet de juiste kleur

Gerrit Tempelman had in ieder geval gelijk dat het geen RAL kleur is. Kleurcode nog onbekend. Maar raapgeel (RAL 1021) lijkt in de buurt te komen.[Afbeelding: IMG-6371.jpg]


RE: Kleurcode Naza - De tovenaar - 12-Jan-2024

Ik was voor mijn ligfiets ook op zoek naar verf om kale plekken weg te werken, bij de verfwinkel raadde men mij aan langs een autoschadeherstelbedrijf langs te gaan, die kunnen de kleur van je frame scannen en exact de juiste kleur verf in een spuitbusje aanmaken (naar gelang je nodig hebt).


RE: Kleurcode Naza - Jeroen S - 15-Jan-2024

De kleur die je op de foto hebt, op die spuitbus of kleurenstaal is echt een belabberde versie van ral 1028. Kijk maar eens naar deze https://www.bestel-verf.nl/ral-1028-meloengeel/

of deze https://mt-sfeeridee.nl/products/ral-1028-melon-yellow-matte-lakverf-mia-colore

Beiden zitten heel dicht bij elkaar, maar ver van de kleur op jouw foto. Nazca zit echt dicht en de oud eigenaren volgens mij in het buitenland. Je kunt dus de route langs de verf deskundigen kiezen, of eens bellen met Rainbow in Aalten, of die het nog weten. Ze doen nog steeds poedercoating en spuitwerk.


RE: Kleurcode Naza - Josligfiets - 15-Jan-2024

Het wordt de schadeherstelroute. Ik kan mij niet voorstellen dat de kleur in de loop der tijd zo vervaagd is. Ral 1028 is het niet. Ik heb contact gehad met Rainbow maar dat leidde niet tot de juiste kleur.


RE: Kleurcode Naza - Hardloper - 16-Jan-2024

Ligt het ook niet aan de ondergrond hoe de kleur overkomt? Neem mijn Velomobiel. Ik vond de kleur op de auto anders overkomen dan op mijn Velo.