ligfietsers.nl
VM in 'Zicht-Carbon' --> onzekere afleveringsdatum - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forum-3.html)
+--- Forum: Velomobielen (https://ligfietsers.nl/forum-8.html)
+--- Topic: VM in 'Zicht-Carbon' --> onzekere afleveringsdatum (/thread-1242.html)VM in 'Zicht-Carbon' --> onzekere afleveringsdatum - Wim -de roetsende - 06-Nov-2021

Op de website van InterCityBike en op die van velomobileworld.com staat niets vermeld over een langere wachttijd/levertijd als je een vm koopt in 'Zicht-Carbon'.

Bij de bestelling heet het Transparant Carbon.

Ik had mijn MilanSL besteld met de 'Bottom' in de kleur 'Transparent-Carbon'.
Reden: mijn huidige DF heeft een bovenkant in Zicht-Carbon en ik vind de weefselstructuur van carbon eigenlijk ook heel erg mooi.

De afleveringsdatum stond eerst op 5/11, dat werd na verloop van tijd 12/11 en weer twee weken later stond er opeens 23/11.

Nou blijkt dat de kwaliteitseisen die aan een body in Zicht-Carbon gesteld worden beduidend hoger te liggen dan aan een gelakte body. 
Reden: in Zicht-Carbon zie je iedere oneffenheid. Als bijvoorbeeld weefsels een beetje scheef liggen of er ligt ergens een los draadje over, dan zie je dat meteen. Technisch gezien is dit geen enkel probleem en als je de body lakt, dan zie je er niets van.

Na de productie kun je pas zien of de body wel of niet geschikt is. Zo niet, dan moet je als consument dus wachten op de volgende body.
Ze kunnen op geen enkele manier voorspellen wanneer er een body beschikbaar is die aan hun kwaliteitseisen voldoet. Het kan dus de tweede, maar net zo goed pas de tiende body zijn. Daar zitten toch een flink aantal weken en misschien zelfs maanden tussen.

Ik merkte dat ik de onzekerheid over de afleveringsdatum niet echt prettig vond. 
De onderkant wordt nu ook zwart, maar dan een gelakte variant.


RE: VM in 'Zicht-Carbon' --> onzekere afleveringsdatum - pietandringa - 06-Nov-2021

@Wim, lastige wensen heb jij Smile ik snap het punt van VW, maar dan moeten ze daar wel helder in zijn.

Iets anders, ik was vandaag bij Velomobiel.nl i.v.m. een afgeknapte carbon achterbrug van mijn Quest, althans de aanhechting aan de body.
Jeroen is zo aardig geweest mij te brengen en de Quest wordt onder garantie gemaakt.

Een beetje bijgepraat met Allert en hij gaf aan de Velomobiel geen Lupine 14.4V batterijen gebruikt, omdat achterlampjes regelmatig kapot gaan i.v.m. een te hoge spanning. Het zijn motorlampjes en die zijn geschikt voor ca. 12V als ik het goed heb.
Ik zal contact opnemen met Ymte om dit na te vragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om dure Kellermann lampjes regelmatig te moeten vervangen.


RE: VM in 'Zicht-Carbon' --> onzekere afleveringsdatum - Wim -de roetsende - 06-Nov-2021

Ik begrijp nu achteraf heel goed waarom het maken van zo'n body langer duurt, maar ze moeten dit gewoon ergens vermelden als je die kleur kiest.